ISM ontzorgt SPAR met "Online Bestelgemak"!

e-Commerce platform op Magento Enterprise

Over Spar

SPAR is een Nederlandse buurtsupermarktketen met 300 aangesloten winkels. Deze winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers die verstand van zaken hebben, maar bovenal betrokken zijn bij de plaats waarin hun winkel is gevestigd. De SPAR-ondernemer kent haar klanten persoonlijk. SPAR zorgt voor dagelijks gemak voor de klant met kwalitatief hoogwaardige producten. Want leefbaarheid zit volgens SPAR in de kleine dingen. Bij een eigentijdse buurtwinkel voor dagelijks gemak, hoort voor de moderne klant ook online bestellen. SPAR ontzorgt met SPAR "Online Bestelgemak"!

Uitdaging

ISM heeft een code review uitgevoerd en het Sparplatform in beheer genomen. Spar wilde het platform optimaliseren voor haar ondernemers en ook een maaltijdenservice aanbieden.

Oplossing

De geboden oplossing is een Magento EE 1.13 installatie om alle ondernemers goed te kunnen aansluiten op het bestaande platform. Door de Magento-update verloopt de indexatie en toevoeging van ondernemers soepeler. Iedere ondernemer kan hierdoor de voorraad van zijn eigen collectie beheren en heeft een eigen bezorggebied. Door hun eigen bezorggebied en de uitgebreide collectie wil Spar heel Nederland bedienen. Deze insteek zorgt dat de lokale ondernemer het klantcontact behoudt. De gehele integratie is geoptimaliseerd door de update naar 1.13. Daarnaast is met succes de maaltijdenservice "Eet smakelijk!" gelanceerd. Door deze service kunnen klanten complete kant en klare menu’s kunnen bestellen bij hun Spar.

Resultaat

Met de nieuwe maaltijdservice biedt Spar een breed en gevarieerd assortiment aan van verse kant-en-klaar maaltijden met maar liefst 75 reguliere maaltijden, maar ook zoutarme en gemalen maaltijden, gluten & lactosevrije maaltijden, verschillende wisselmenu’s, salades, soepen en nagerechten.

“Met deze nieuwe service richten we ons met name op de ouderen, die zelf niet willen of kunnen koken en wel een warme maaltijd willen eten, eventueel in combinatie met specifieke dieetwensen of als gemalen variant. De overheid stimuleert ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit betekent dat de behoefte aan maaltijden bij deze bevolkingsgroep enorm groeit” aldus Geertrui Klostermann, Senior Category Manager bij Spar.

 

Uw e-commercedoelstellingen overtreffen?

Neem contact met ons op

Vergelijkbare cases

Traject naar een optimale winkelervaring
Internationale omni-channel strategie
Omnichannel-strategie: integratie webshop en fysieke winkels

X
Contact
Direct e-commerce advies?
+31 (0)10 243 60 00
<
Contact
Direct e-commerce advies?
+31 (0)10 243 60 00